Aerogym Lifestyle Club, Het Wargaren 44, 5397GN Lith 0412-481263 info@aerogym.nl

Jeugd

Kids-streetdance: leef je uit!

KidsDance vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar
Kinderen leren spelenderwijs bewegen op muziek, met aandacht voor hun motorieke ontwikkeling en houding. Per leeftijdsjaar worden de lessen moeilijker en ligt de nadruk steeds meer op streetdance.

Streetdance vanaf 12 jaar
De nieuwste rages en de hotste clips van MTV worden gebruikt. Een intensieve les waarin het dansplezier voorop staat.

Uitvoering
Eenmaal in de twee jaar is er een uitvoering met alle kinderen van Lifestyleclub Aerogym. In deze voorstelling met dans en toneel, kunnen de kinderen hun talent laten zien en zich lekker uitleven. Wie wil er nu niet op het toneel staan als prinses, heks, of als stoere streetdancer?


Kids Streetdefense: stevig in je schoenen

Kids Streetdefense (KSD) is de leukste en stoerste sport die er is. Of eigenlijk zijn het vijf sporten ineen! Je leert namelijk technieken uit boksen, jiujitsu, Taekwon-Do, kickboksen en judo. Zelfverdediging en weerbaarheid staan centraal. Door het samen trainen word je krachtiger, leniger en merk je dat je zelfvertrouwen groeit: met Kids Streetdefense sta je steviger in je schoenen!
Wie weet brengt het je op idee├źn en ga je daarna verder met boksen, judo, Taekwon-Do, of een van de andere sporten waarmee je kennis hebt gemaakt.


Jeugdfitness: basis voor gezond leven

Veel kinderen eten te veel en bewegen te weinig. Zonde, want een kind dat sport legt de basis voor een gezond leven als volwassene. Bewegen is goed voor de lichamelijke en motorische ontwikkeling, het vergroot het zelfvertrouwen en concentratievermogen en maakt je vrolijk. Naast Taekwon-Do, Kidsdance en Streetdance, biedt Aerogym ook verschillende fitnessactiviteiten aan, speciaal voor kinderen.

Groepsfitness vanaf 10 jaar tot 14 jaar
Deze groepsfitness gaat de bewegingsarmoede te lijf! Via een dynamische circuittraining met gebruik van fitnessapparatuur, worden hart, longen en alle spiergroepen getraind. Muziek is hierbij een hulpmiddel.

Individueel fitness vanaf 14 jaar tot 18 jaar
Voordat je aan de slag gaat, maken we een verantwoord trainingsschema voor je. De eerste paar trainingen helpen we je bij de oefeningen. Daarna laten we je zelfstandig werken, waarbij we uiteraard wel zorgen voor een veilige uitvoering en eventuele aanpassing van het trainingsschema.


Taekwon-Do: soepel en lenig lichaam

Taekwon-Do betekent letterlijk: de weg (Do) van voet (Tae) en vuist (Kwon). Deze van oorsprong Koreaanse zelfverdedigingsport is niet alleen weggelegd voor sterke mensen, maar door iedereen te beoefenen. Omdat je bij Taekwon-Do een beroep doet op al je spieren, merk je al snel dat je lichaam soepeler en leniger wordt. Door de fysieke en mentale training werkt de sport karaktervormend, het geeft zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing.

Taekwon-Do wordt in Lith georganiseerd door Aerogym in samenwerking met Juche-do. Gediplomeerde trainers Manieta Janssens-van Mook en Jeroen Knijff verzorgen de trainingen. Zij besteden onder meer aandacht aan: vechttechniek, breektesten, sparren, zelfverdediging en ademhalingsoefeningen.